Jussinaukio

9.6.2021

Rakennustoimisto Lundén aloitti uuden työmaan, Jussinaukion, kesäkuussa 2021. Työmaan kesto on noin kolme kuukautta.  Jussinaukio on piha-alue Tiedepuiston sydämessä, joka levittäytyy Vierailukeskus Joen ympärille. Työmaa alkaa BioCityn edustalla ravintolan terassialueelta. Turun Teknologiakiinteistöt ja sen yhteistyökumppanit ovat  päätyneet mm. materiaali hankintojen osalta kestävämpiin ratkaisuihin. Esimerkiksi pihalaatoista uusitaan vain rikkoutuneet ja nekin korvataan käytetyillä laatoilla. Alueella testataan myös kierrätysbetonituotteita.

JUSSINAUKIO - NIMEN TAUSTA

Jussinaukio on saanut nimensä kolmesta Jussista: Juhani Lundén, Juhani Leppä ja Jussi Kaisti. Kyseiset Jussit ovat olleet kehittämässä -80 luvun puolivälin jälkeen mm. Data City hanketta joka on Kupittaan alueen ”pään avaus”. Juhani Lundén sai kyseisetä rakennuksesta vuonna 1988 mm. Turun Kehittäjä palkinnon.

TIETOA PROJEKTISTA

“KIEPPI, Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli -hankkeen tavoitteena on kehittää Espoon Kerasta, Tampereen Hiedanrannasta ja Turun Tiedepuistosta kestäviä kaupunginosia, joihin syntyy uutta kierto- ja jakamistalouteen pohjautuvaa yritystoimintaa ja työpaikkoja. Hankkeessa tuotetaan hiilineutraalin kaupunginosan alustamalli, jossa kaupunkien kasvun tarvitsemat materiaalivirrat kiertävät mahdollisimman suljetusti ja resurssiviisaasti.” 6aika.fi