Historia

Vuodesta 1973.

YLI VUOSIKYMMENTEN

Turkulaisen perheyrityksen historia ulottuu 1970 luvulle, jolloin rakennusneuvos Juhani Lundén perusti ensimmäisen rakennusalan yrityksen vuonna 1973. Rakennustoimisto on vuosien aikana kerännyt mainetta Turussa suurilla kehityshankkeilla kuten Turkuhalli, Data City, Wallac Oy:n rakennukset ja Lemminkäisenkadulla sijaitsevat High Tech Centre 1, High Tech Centre 2 ja High Tech Centre 3, jossa toimii nykyään mm. HK Oyj:n pääkonttori. Toiselle puolelle Helsingintietä on Rakennustoimisto Lundén 2020-luvulla  rakentanut Turku Energian pääkonttorin ja sen viereen identtisen saman kokoisen rakennuksen. Merkittävinä Rakennustoimisto Lundén Oy:n kehityshankkeina on myös Turun Skanssin alueelle tehty kauppakeskus ja Mälikkälän asuinalue, joka on yli sadan asunnon pienkerrostalo kokonaisuus. 

YRITTÄJYYS VERESSÄ

Yritystoiminnan pitkässä historiassa on koettu monta muutosta yrityskauppojen muodossa. Yksi näistä muutoksista oli, kun Juhani Lundénin poika Janne Lundén vuonna 2005 perusti oman yrityksen ja jatkoi perheyrityksen rakennustoimintaa. Janne Lundén toteutti lukuisten uudis- ja korjaushankkeiden lisäksi mm. Turun keskustassa historiallisen liiketalon KOP-Kolmion saneerauksen.

Janne Lundén myi liiketoimintayhtiön osakekannan Consti Oy:lle 2010 ja Janne Lundén jatkoi Consti Oy:n palveluksessa vuoteen 2012 asti. Veri veti kuitenkin takaisin yrittäjäksi ja yli 20 vuoden rakennusalan kokemuksen myötä Janne Lundén perusti rakennusalan toimiston, jonka hän ja hänen perheensä omistavat. Yritys tunnetaan nimellä Rakennustoimisto Lundén Oy ja yritys jatkaa Lundénien korkealaatuista ja asiakaslähtöistä rakennustoimintaa Turun, Tampereen ja pääkaupunkiseudun alueella.

Rakennustoimisto Lundén Oy on vakavarainen perheyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen yksilöllistä palvelua, oli kyseessä korjausrakentaminen tai uudiskohteiden rakentaminen. Rakennustoimisto Lundén Oy:llä on RALA-pätevyys ja yhtiöllä on korkein AAA-luottoluokitus.

ISÄ RAKENSI JA PURKI, POIKA KORJAA

LUNDENIT OVAT RAKENTANEET TURKUA YLI 40 VUOTTA

Juhani Lunden tuli kerralla tunnetuksi turkulaisvaikuttajaksi ja Turun taudin ilmentymäksi, kun hän 1970-luvulla purki legendaarisen Hamburger Börsin talon. Hänen poikansa Janne Lunden sen sijaan on tullut tunnetuksi suojeltujen talojen korjaajana.

RAKENNUSLEHTI.FI