Kiinteistö Oy Vaisteentalo

Turun kauppatorin laidalla sijaitsevan liikerakennuksen julkisivu uudistetaan.

Kiinteistö Oy Vaisteentalo Kiinteistö Oy Vaisteentalo

1920-luvulla rakennetun talon julkisivua muutettiin edellisen kerran 1960-luvulla, jolloin rakennus sai Aarne Ehojoen suunnitteleman modernin lasipinnan. Nyt lasit on poistettu, ja uusi, vaalea rappaus toteutetaan lämpöä eristävän levyrakenteen päälle. Samalla rakennuksen käyttöala kasvaa, kun katon muotoa muutetaan. Uuden lappeen alle rakennetaan uutta tilaa, mutta harjan korkeus säilyy ennallaan.

Työmaa on haasteellinen ennen kaikkea sijainniltaan. Työmaa on ydinkeskustan vilkkaan liikenteen välittömässä läheisyydessä ja kulkureitit ovat ahtaat. Työmaaliikenteen järjestelyt ja yleinen turvallisuus ovat erityisen huomion kohteena.

Työnjohtajana on Juha Näsi, joka oli mukana mm. KOP-Kolmion saneerauskohteessa.

Takaisin referenssisivulle